Varza noua cu afumatura

de marianascarlat in Porc, 21 Iun 2013 | 11381 vizualizari

 

Pentru ca aveam o pofta teribila de varza noua cu afumatura, am profitat de faptul ca i-am facut o vizita sotului meu la Lehliu. M-am dus echipata cu scarita afumata, kaiser afumat si cateva bucati de ceafa de porc, varza am cumparat-o de acolo si am trecut la executare.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze noi potrivit de mari
  • o bucata de scarita afumata
  • 200 g kaiser afumat
  • 4 felii de ceafa de porc
  • sare
  • 300 g rosii in bulion
  • 1 cana de zeama de corcoduse fierte si pasate
  • 10-12 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu afumatura:

Scarita taiata bucati potrivite, am spalat-o si am lasat-o in apa rece pana cand am pregatit varza. Am taiat varza fideluta si am frecat-o cu o lingurita de sare.  Am zvantat bucatile de scarita si cele de ceafa cu prosoape de bucatarie absorbante. Am taiat kaiserul feliute subtiri.

Intr-o cratita incapatoare am pus cateva linguri de ulei si cand s-au incins suficient am adaugat feliutele de kaiser, scarita si bucatile de ceafa. Le-am lasat sa se rumeneasca putin pe toate partile si le-am scos pe o farfurie. In cratita in care am rumenit keiserul, scarita si carnea am pus varza tocata si bine stoarsa si am calit-o pana am terminat de pus in cratita toata varza si s-a inmuiat cat decat. Apoi am adaugat condimentele: piperul, 2 foi de dafin, o lingurita boia dulce de ardei. Am adaugat si 300 g rosii in bulion, o cana de zeama de corcoduse fierte si pasate si scarita, kaiserul si carnea rumenite. Am lasat cratita pe foc, amestecand din cand in cand, pana au dat cateva clocote. Am pus si un pumn bun de marar proaspat tocat, am mai amestecat de cateva ori si am bagat cratita la cuptorul deja incins pana a scazut si a avut consistenta dorita. 

In timp ce varza era la cuptor am pregatit si o mamaliguta.

A iesit o varza nemaipomenit de buna! Sau mi s-a parut mie fiindca imi era pofta. Nu cred, pentru ca Scarlat m-a laudat. Hihihihi

 

TIPS-URI

1

In perioada asta cand sunt corcodusele verzi, imi place sa acresc mancarurile cu zeama de corcoduse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saleanca